Wednesday, March 30, 2011

Kejohanan Menembak Sirkit Pelapis Negeri Sirkit 1/2011, Terengganu

Tarikh : 15 - 17 Mac 2011
Tempat : Lapangsasar Menembak, Gong Kuin 2, Tok Jembal Kuala Terengganu
Penyertaan : 7 orang atlet, 1 Pengurus & 2 JPM


Seramai 7 orang atlet Sukan Menembak Negeri Johor telah menyertai Kejohanan Menembak Pelapis Negeri Sirkit 1/2011 Peringkat Kebangsaan Bawah 16 Tahun yang diadakan pada 15 - 17 Mac 2011 bertempat di Lapangsasar Menembak, Gong Kuin 2, Tok Jembal Kuala Terengganu dibawah seliaan seorang pengurus pasukan En. Kamardin serta 2 orang JPM iaitu En. Subari dan En. Mohd Nasir.


Atlet Negeri Johor telah memperoleh 1 pingat emas iaitu adik Eddy Chew (10m Air Pistol) dan 1 pingat perak dalam 10m Air Pistol Berpasukan diserta adik Eddy Chew, Alvin Ang Chen Bao dan Andy Er Zhen Wei. Bagi adik Furqan Jaslan pula tidak dapat mengekalkan prestasi beliau apabila menduduki tempat ke-2 di pusingan awal namun hanya menduduki tempat ke-4 pada pusingan 'final'. Di samping itu, Pelapis Negeri Johor mula memberi peluang pendedahan kejohanan kepada 2 orang atlet muda wanita kembar iaitu Yvonne dan Elaine Ong yang kini berusia 13 tahun.

 Eddy Chew - Pingat Emas 

 Atlet baru - Elaine Ong

Izzat Saufi - 10m Air Rifle

Walaupun kurang menyumbangkan pingat namun ucapan tahniah diucapkan kepada atlet Sukan Menembak Negeri Johor kerana berusaha menunjukkan persaingan antara negeri-negeri lain.

** Segala laporan dan gambar sepanjang kejohanan ini dilaporkan oleh En. Subari dan atlet-atlet menembak sendiri. Terima kasih kepada mereka.

No comments:

Post a Comment